Blogs

December, een maand van gezelligheid en stress.

Het is weer bijna zo ver, december. Voor de meeste mensen staat december voor lampjes, cadeaus, eten en gezelschap. Maar voor paarden is het heel anders. Overal hangen rare dingen die licht geven en met een beetje pech, knipperen ze nog ook. Er staan gekke bomen die ze niet mogen eten ( mijn paarden balen hier ontzettend van), mensen zijn vaak wat gehaaster, het is kouder en dan is er ook nog vuurwerk!

Ondanks al die rare dingen, moeten de paarden maar net doen alsof alles gewoon normaal is. Trainingen en wedstrijden gaan gewoon door, dus geen tijd voor gekkigheid. Helaas is dit niet voor ieder paard even vanzelfsprekend. Sommige paarden ervaren ontzettend veel stress in deze maand. Neem het je paard niet kwalijk, maar help hem. Je kunt natuurlijk oefenen met enge dingen door schriktraining, je kunt ervoor kiezen om even niks moeilijks te vragen van je paard, maar gelukkig zijn er ook mogelijkheden om je paard te helpen van binnenuit.

Mijn eigen, lieve Welles slaat deze maand het liefst over. Hij lijkt stoer, maar is een mega watje. Hij heeft echt enorme stress en vooral oudejaarsavond is echt een nachtmerrie. Op deze avond krijgt hij dan ook altijd No Stress Paste Horse Exellent . Deze pasta heeft een gunstig, rustgevend effect op de gemoedstoestand van het paard. Het reduceert stressreacties zonder optreden van spierverslapping of sufheid. Werkt al na 40 minuten en heeft een werkingsduur van maar liefst 3 uur.

We hebben ook een tijd heel veel versiering gehad in onze rijbak en Welles had ernstige twijfels of hij het wel ging overleven. Toen heb ik hem een tijdje Stress Mix Exellent gegeven. Heerlijk vond hij het. Hij was echt een stuk relaxter, zo fijn om te zien dat je paardje zich fijner voelt.

Er zijn nog meer producten die je kunt proberen; zo is er ook de Chillpill Vitalstyle , dit product is ontwikkeld op de basis van de Agarius blazei paddenstoel. De paddenstoel met amandelsmaak heeft een natuurlijk rustgevend effect op paarden en is erg effectief bij paarden met stress.

Ervaart jouw paardje ook (december-) stress, maar weet je niet zo goed wat jij nu het beste kunt geven? Stuur gerust een berichtje en dan kijken we samen naar het juiste product voor jou en je paardje.

Contactinformatie

info@noblespirithorses.nl

KVK: 80816606

BTW: NL003492948B77

Algemene voorwaarden

Gipskruid 6

2925DA 
Krimpen aan den IJssel