Blogs

Ken je dat?

Ken je dat….. Van die situaties die alleen paardeneigenaren herkennen.

  • Je komt bij je paard en de dure deken die je net hebt gekocht is totaal gesloopt!
  • Je komt bij stal en ziet dat je paard zijn waterbak heeft gevuld met een mooie hoop mest.
  • Je paard vindt het nodig om te leren tapdansen en begint op jouw voet, AUW!
  • Je zit heerlijk in de flow van je training, het gaat super goed. Helaas besluit een stalgenoot te testen hoe hard die deur dichtgegooid kan worden en je paard vindt het nodig om te vervolgen met een volledige rodeo-rit.
  • Je paard geeft zo leuk kusjes, helaas is hij af en toe wat enthousiast en krijg je een enorme kopstoot, wederom AUW!
  • Je hebt wedstrijd en je zorgvuldig gepoetste paard had nu net behoefte aan een flink poep-masker over zijn hele lichaam.
  • Je zit op een verjaardag en iemand wijst je op het stro dat nog in je haar zit.
  • Je gaat na het rijden in de regen (ja, dan stink je nog meer) naar de winkel en iedereen kijkt naar je. Waar is die 1,5 meter als je het nodig hebt????
  • Die bakkabouters… need i say more?
  • Je gaat op buitenrit, je loopt langs een groepje mensen die geïrriteerd kijken (gewoon omdat ze paarden stom vinden) en je paard heeft bedacht dat het daar een mooie plek is voor een mooie, grote hoop mest.

Bij deze momenten denk ik regelmatig; ‘waarom ben ik niet gewoon gaan dammen ofzo’. Mijn Welles is een beetje raar. Zijn favoriete voer is LEER ( ja, echt waar), zadels, hoofdstellen, beugelriemen, sperriemen, singelstoten, teugels, hij is er gek op! Hij is een echte allrounder. Is een heerlijk dressuurpaard, maar liever niet langs de deur, dat is eng. Hij is gek op springen, zo gek dat hij soms een iets langere remweg nodig heeft dan de anderen. Buitenrijden is heerlijk, maar voorop is echt heel eng. Hij helpt ook graag met de stal uitmesten, hij pakt de riek zo uit je handen, verplaatst de kruiwagen en wanneer de kruiwagen vol is, gooit hij deze graag om.

Maar het brengt zoveel moois om een paardenmeisje te zijn. Als ik op stal kom, roep ik altijd naar mijn Welles. Dan zoekt hij mij direct en meestal krijg ik dan een klein blij hinnikje. Vervolgens word ik overladen met kusjes. Waarschijnlijk zoekt hij gewoon wat lekkers, maar mijn dag maakt hij alweer goed. Welles is een grote mafkees, hij vindt zichzelf enorm grappig en eigenlijk vind ik dat ook.

Mijn dochters pony Noby is ook een aparte. Noby communiceert graag door te happen (en nee, hij heeft geen honger hoor). Hij is ontzettend vies, ziet poep-bruin graag als zijn huidskleur. Longeren hebben we opgegeven, hij laat graag weten dat hij liever wat anders doet. Als hij de kriebels heeft, geeft hij je graag een snelle tour over het erf terwijl je aan het halstertouw hangt. Hij kan echt een monster zijn, maar Emma en hij hebben elkaar gevonden. Ik had geen betere pony voor mijn dochter kunnen vinden. Ze zijn net zo grappig, net zo snel, avontuurlijk en hebben onvoorwaardelijke liefde voor elkaar.

Ken je dat? Heb jij ook van die gekke paarden? Van die typische paardenmeisjes- (of jongens) dingen? Vul maar aan…..

Contactinformatie

info@noblespirithorses.nl

KVK: 80816606

BTW: NL003492948B77

Algemene voorwaarden

Gipskruid 6

2925DA 
Krimpen aan den IJssel